Het is de dag van jullie droombruiloft en voor je gasten is het een hele eer om daarbij te mogen zijn. Je wilt natuurlijk dat zij te herkennen zijn als jullie beste vrienden of familie. Geef ze een corsage! En nee, dat hoeft niet perse de ouderwetse corsage met bloemen te zijn. Creatief aangelegd? Ga los met onderstaande tips!

Een hippe polscorsages
Een polscorsage draag je, zoals de naam al doet vermoeden, om je pols. Je kunt er allerlei materialen in verwerken. Zo kun je de armband zelf maken van een lint, twee parelarmbandjes of een metalen armband. Op die ‘basisarmband’ kun je echte bloemen laten bevestigen door de bloemist, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met stoffen en lintjes. Je kunt de polscorsage dus helemaal in je eigen stijl en met de themakleuren maken. 

Zo trots als een pauw!
Je ziet hem overal langskomen: de veer! Veren zijn niet alleen geschikt voor vogels, dekbedovertrekken en woondecoratie, maar ook voor prachtige corsages. Je kunt ze in alle soorten, kleuren en maten krijgen, dus je kunt deze corsages precies aanpassen op de themakleuren van je bruiloft. Tip: Maak twee versies in verschillende kleuren. Voor de vrouwen kies je een zachtere kleur en voor de mannen natuurlijke en stoere tinten. Deze corsages passen goed bij bruiloften met een zacht en romantisch kleurthema en een locatie met natuurlijke materialen.

Een corsage van koren, perfect voor een landelijke trouwlocatie
Supersimpel om zelf te maken én origineel! Je kunt koren zelf plukken, maar voor goede kwaliteit koren kun je het beste naar de bloemist gaan. Je pakt een paar korentakjes, doet er een strikje omheen en je bent klaar! Deze corsages zijn geschikt voor mannen en vrouwen, maar het is leuk als je bij de vrouwen een andere kleur strikje kiest dan bij de mannen. Deze pareltjes van koren passen goed thuis op een landelijke bruiloft of een buitenbruiloft. Extra leuk: maak je trouwfoto’s in een korenveld

Gepersonaliseerde corsages
Iedereen laten lopen met jouw initialen? Op je bruiloft mag en kan dat! Het is namelijk jullie dag. Er zijn verschillende soorten gepersonaliseerde corsages. Zo kun je jullie initialen in hout laten graveren of online strikjes met een gepersonaliseerde hanger bestellen. Creatievelingen maken deze corsages natuurlijk zelf. Twijfel je of je wel netjes kunt graveren? Dan pak je gewoon een watervaste stift, en teken je jullie initialen netjes in. Met deze corsages hebben je gasten een blijvende herinnering aan jullie grote dag!

Strik een lintje
Met strikjes kun je bijna alles! Gebruik als basis van deze corsage een lintje waarvan je een mooi strikje maakt. Je kunt het hierbij houden, maar de corsage ook verder opleuken door er bijvoorbeeld letterkralen aan te hangen met jullie initialen. Begin met de basis en kies de juiste kleur lint. Leefje daarna uit met hangers. Het voordeel van deze corsage is dat je het magneetje of speldje aan het strikje vastmaakt. Alles eronder blijft dus altijd netjes hangen en kan niet gaan draaien.

Wil je meer inspiratie voor je bruiloft? Bekijk onze tips of neem contact op voor meer informatie over de organisatie van jullie grote dag. 

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!